• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Informatie: Besmetting voorkomen

Ondanks dat het nooit 100% uit te sluiten is dat u toch een besmetting krijgt is voorkomen altijd beter dan genezen! Er zijn vele manieren om een besmetting met bloedluis te voorkomen. We bespreken hier een aantal mogelijkheden. 
 

Roofmijten

De meest natuurlijke manier om een besmetting van bloedluis te voorkomen is het preventief inzetten van roofmijten. Roofmijten zijn kleine mijten die u in uw kippenhok of vogel volière uit kunt zetten in Mite Boosters of via bijvoorbeeld matjes. Roofmijten zijn niet schadelijk voor uw kippen of vogels, maar voeden zich volledig met bloedluis. Indien er langere tijd geen bloedluis aanwezig is zullen de roofmijten na enkele weken uitsterven.
Roofmijten kunnen het beste uitgezet worden bij een temperatuur van 15 tot 28 graden en zijn dus vooral geschikt voor gebruik in het voorjaar en zomer. 
Wanneer u in april uw eerste groep mijten uitzet kunt u met slechts 2 wissels / bijvullingen (om de 2 maanden) een hele zomer vrij zijn van bloedluis. Meer uitleg over de verschillende inzetmethodes van roofmijten treft u aan onder het kopje downloads.

Let op: alle middelen die een schadelijke invloed hebben op bloedluizen zijn ook schadelijk voor roofmijten. De meeste andere bestrijdingsmiddelen zijn lastig tot niet te combineren met roofmijten.
  

Mechanische middelen

Mechanische middelen laten een duidelijke laag achter op de behandelde oppervlaktes in uw dierenverblijf. Deze laag werkt voor mijten als een soort schuurpapier, zodra ze hierover heen lopen zullen ze zich dood schuren. Daarnaast hebben deze producten een verstikkende werking op de mijten, omdat hun poriën waardoor ze ademen verstoppen.

De meeste producten, zoals bijvoorbeeld Klaxo Witkalk laten een duidelijke witte laag achter. Hierdoor kunt u goed in de gaten houden of het product nog voldoende aanwezig is of dat herhaling van de behandeling nodig is. 

Deze middelen hebben geen invloed op het gedrag of de gezondheid van uw dieren.
 

Middelen op natuurlijke basis

Er zijn diverse natuurlijke sprays en poeders te krijgen die helpen om een bloedluis besmetting te voorkomen. De bekendste is natuurlijk Finecto+ Protector Spray welke zowel bij een besmetting als preventief gebruikt wordt in het hok.

Ook zijn er preventieve middelen die u op uw dieren aanbrengt. Hierbij kan er een onderscheid worden gemaakt tussen sprays en poeders waarmee u het verenpak behandeld, zoals BL spray en poeder en poeder (Finecto+ Oral) die u door het eten van uw kippen kunt mengen waardoor het bloed een onaangename geur en smaak krijgt.

Naast sprays zijn er ook een paar hele simpele oude trucjes die zeer goed helpen. Het plaatsen van  nestkruiden in een nest of tabakstelen in het hok of kippenlegnest helpen bewezen effectief om een besmetting te voorkomen.  

Chemische middelen

Chemische middelen worden niet preventief ingezet, de werking van deze middelen is slechts kortstondig.

Heeft u advies nodig welke producten u het beste kunt gebruiken dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als via de mail.